top of page
Vyhledat
Obrázek autoraJanka Nová

Každé ráno čerstvá granola

Aktualizováno: 17. 1. 2018


Čerstvá granola z pánve.

Určitě znáte několik návodů jak si upéct svoji domácí granolu. Já ji ve velkém dělala jen párkrát, výsledky byly dva, buď jsem ji chodila ujídat kdykoliv jsem dostala na něco chuť a spořádala ji do dvou dnů, nebo jsem na ni zkrátka neměla chuť a po nějakém čase ji vysypala do koše, protože už mi nepřipadala čerstvá.

Udělat si ji čerstvou, třeba každý den jinou, v množství, které mi stačí na snídani, mi vyhovuje mnohem víc.

Na snídaňovou porci by vám mělo stačit:

2 lžíce mandlí

1 lžíce slunečnicových semínek

1 lžíce chia semínek

1 lžíce ovesných nebo žitných vloček

1l žíce sušeného kokosu (strouhaného nebo chipsů)

1 čajová lžička kokosového oleje

1lžička medu (není nutná)


Kokosový olej rozehřejte na pánvi a postupně přidávejte mandle, semínka, vločky, restujte na střední teplotu zhruba 3 minuty, potom na necelou minutu přidejte kokos a lžičku medu a jako úplně poslední skořici, ta by vám při delším restování zhořkla.

Do hotové, už vychladlé směsi můžete nastrouhat jablíčko, nakrájet banán, jahody..to už záleží na sezóně a na vaší chuti..V zimě můžete sáhnout do zmražených letních zásob a přidat směs teplého lesního ovoce. Teď už chybí jen dobrý jogurt a snídaně je na stole.

558 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Superfoods

Comments


bottom of page