Tahle bábovka byla láska na první ochutnání. Je krásně vláčná a vždycky udělá dojem svou netradiční chutí. Velkým bonusem je, že vlastně není žádným velkým prohřeškem, dá se totiž upéct velmi zdravě.
Budete potřebovat:
3 vajíčka
cukr- neuvádím hmotnost, protože čím méně tím lépe, maximum je 120g třtinového cukru nebo jiných zdravějších sladidel
200g poctivého másla
200ml čerstvého polotučného mléka
250g plnotučného tvarohu
300g špaldové hladké mouky
200g lesního ovoce
2 vrchovaté lžičky bezfosfátového prášku do pečiva
špetku soli
1 vanilkový lusk
Nejprve si ušlehejte vajíčka s cukrem. Na mírném plameni rozpusťte máslo a do ještě teplého vlijte studené mléko. Tuto směs vlijte do ušlehaných vajíček, přidejte všechny ostatní suroviny kromě ovoce a důkladně míchejte až do jemného, kompaktního těsta.
Do vymazané a krupicí vysypané formy nalijte zhruba polovinu těsta
a na vrstvu rovnoměrně nasypejte ovoce, zajijte zbývajícím těstem a vložte do vyhřáté trouby. Pečte na 190°C asi 45minut. Těsto by mělo krásně zezlátnout a viditelně se na okrajích oddělovat od formy.
Tento recept jsem si volně upravila podle La buchtí kuchařky, která mi velmi pomohla dát mým experimentům alespoň trochu řád
Comments